Химический состав косметических средств
Карликовий пінчер був виведений в кінці 19 століття шляхом великий селекційної р…
Кожна жінка мріє мати красиву фігуру за короткий час. Ми вам допоможемо прийти д…
Все частіше і частіше в наш час люди починають страждати від всіляких алергічних…
Кожній жінці необхідно стежити за зовнішністю. Але, іноді так складно змусити зо…
Багато з нас щодня стикаються з необхідністю представляти себе новим людям. Інод…
Часто жінки живуть з коханим і все у них добре, але їх союзназивается цивільним …


Хімічний склад косметичних засобів

Хімічний склад косметичних засобів

Якість і ефективність косметики визначення її складом. Хімічний склад косметичних засобів грає головну роль, адже саме завдяки йому креми, лосьйони, бальзами та маски знаходять і зберігають свої властивості.

Вони стають зволожуючими, живильними, ефективними проти зморшок або вугрової висипки лише через що містяться в складі спеціальних компонентів. Завжди звертайте увагу на них, вибираючи для себе те чи інше косметичний засіб.

Іноді, купуючи косметику, ми довіряємо тільки рекламі. Ми не вникаємо в суть того, що зазначено на упаковці, а потім засмучуємося, що не отримали бажаного ефекту.

Але ж завжди потрібно уважно прочитати інформацію про містяться в косметиці інгредієнтах. Деякі з них можуть бути знайдені в більшості косметичних засобів, інші ж можна знайти тільки в окремих серіях.

Є й таке поняття, як мода на певні речовини - це теж варто враховувати. Тепер спробуємо розібратися в розмаїтті компонентів, що використовуються в косметиці.

«Переносники» поживних речовин

Це так звані ліпосоми і ліпіди. На початку 60-х років англійський біолог Алек Бенкхам виявив, що деякі ліпіди (жирові речовини) при контакті з водою знаходять форму бульбашок - невеликих прозорих куль.

Їх стінки створюють подвійний шар, ідентичний клітинній мембрані, що містить невелику кількість водного розчину. Через таку стінку речовини проходять швидше, затримуються в клітинах і легко засвоюються.

Таким чином створюється своєрідний провідник поживних речовин до тканин.

Ліпосоми використовуються в косметиці, тому що вони несуть активні інгредієнти в епідерміс і сприяють їх поширенню. Вони добре поєднуються з поверхневим шаром шкіри (тобто рогового шару), зміцнюючи його і відновлюючи її компактність.

З липосомами можуть бути введені в епідерміс активні речовини, як наприклад, вітаміни, білки, зволожуючі компоненти. Їх використання дозволяє безпосередньо здійснювати доставку води і жирних речовин в роговий шар, який, в свою чергу впливає на регулювання води і жиру в самій шкірі.

Ліпосоми в основному використовуються в кремах по догляду за сухою, схильною до утворення зморшок шкірою.

«Будівельний цемент» для клітин шкіри

Це кераміди - теж жирові речовини, схожі на тих, з яких складаються всі наші органи і тканини. Поряд з жирними кислотами і холестерином, це так звана форма міжклітинної цементу, який є гідро-ліпідного бар`єром епідермісу.

Кераміди допомагають регулювати чрескожное проникнення поживних і діючих речовин різних косметичних засобів, а також підтримувати межклеточную згуртованість.

В результаті природного процесу старіння, втоми або хвороби наше тіло (шкіра і волосся) втрачає кераміди. Епідерміс, в якому відсутні кераміди, стає тоншою, втрачається пружність, порушуються процеси регенерації клітин.

В результаті, шкіра старіє швидше, з`являються зморшки. Страждають від нестачі керамідів і волосся - стають ламкими, стоншуються, починають посилено випадати.

У своєму хімічному складі косметичні засоби часто містять кераміди, особливо засоби по догляду за волоссям і креми проти зморшок. Кераміди легко проникають в структуру шкіри, захищаючи її від впливу несприятливих зовнішніх факторів і запобігаючи її від висихання і утворення зморшок.

Вони використовуються в препаратах для догляду за чутливою кожіей, так як діють м`яко, не дратуючи поверхню тканин і не викликаючи алергії. Кераміди широко використовуються також в шампунях і кондиціонери для волосся.

Еліксир молодості

Так фахівці називають унікальна речовина - коензим Q-10, наявний абсолютно в кожній живій клітині нашого організму. Він забезпечує клітини енергією, впливає на прискорення клітинного метаболізму, покращує оксигенацію тканин, регенерує шкіру, нейтралізує вільні радикали.

Найбільш висока концентрація коензиму в печінці, нирках і серці. До 25-ти річного віку організм виробляє коензиму в достатній кількості, але з роками його продуктивність падає.

Клітини починають старіти і поступово відмирати. При нестачі коензиму нові клітини утворюватися просто не зможуть - так процес регенерації тканин порушується і організм старіє швидше.

Використання косметичних засобів, що містять Q-10, дуже позитивно вплив на шкіру. Його застосування допомагає домогтися зникнення тонких ліній і дрібних зморшок, сприяє збільшенню гідратації і пружності шкіри.

Виникає гіперпігментація (поліпшується колір шкіри), підвищення пружності шкіри, шкіра набуває молодий вид. Коензим Q-10 в хімічному складі косметичних засобів - гарантоване поліпшення стану вашої шкіри.

екстракти рослин

Вони завоювали велику популярність в косметиці. Особливо часто використовуються водорості.

Це група рослин, здатних швидко побудувати систему одно-або багатоклітинних організмів. У них немає коренів, листя і стебел. Вони складаються з амінокислот, білків, ліпідів, вітамінів (А, групи В і С, Е) і мікроелементів (кальцій, йод, кобальт, цинк, мідь, марганець, магній, бром, залізо).

Водорості можуть бути знайдені в морях і океанах, в прісній воді (ріки, озера), в крижаних водах Арктики, в гарячих джерелах. Вони «живуть» в прибережних районах океанів, вони можуть плавати на поверхні води, вони навіть включені до складу планктону.

Водорості використовують в медицині, в дієтології, в деяких країнах (наприклад, в Японії) їх вживають в їжу. Використовують їх і в косметиці - в основному морські водорості.

У хімічному складі косметичних засобів можна знайти різні компоненти, взяті з водоростей, такі як білок, карагенан, альгінати (солі альгінової кислоти), агар (використовується як загусник в косметиці), цукрові спирти - сорбіт і маніт. Водорості використовують в косметиці у вигляді порошку (сушеного), а також екстракти доступні у вигляді гелю або рідини.

Сприятливий вплив водорості надають на шкіру і волосся, ефект пов`язаний з їх харчуванням і зволоженням. Екстракти водоростей поліпшують циркуляцію крові, відновлюють природний рН, регулюють активність сальних залоз.

Водорості використовують в препаратах для профілактики і лікування целюліту, розтяжок, акне. Сухі водорості використовують в салонах краси для компресів, обгортань, що регенерують ванн.

Вони також зустрічаються в складі мила і масок для догляду за волоссям. Екстракти водоростей використовуються в шампунях і кондиціонерах для волосся (вони мають регенерує ефектом), в кремах і лосьйонах для гоління (для захисту від роздратування шкіри).

Вони використовуються в косметиці по догляду за жирною шкірою, вугруватої шкірою (креми, лосьйони), для масажу, в складі засобів по догляду за областю грудей і декольте, в засобах для ванн. Водорості також діють позитивно на суху шкіру, сповільнюючи процес старіння в ній.

Вітамін С в головній ролі

Аскорбінова кислота або вітамін С надає освіжаючу дію на шкіру - розгладжує, покращує її колір, уповільнює процеси старіння, відновлює колагенові волокна. У серії косметичних засобів для будь-яких типів шкіри завжди присутній вітамін С. Він входить до складу лосьйонів, тоніків, освіжаючого молочка 2 в 1 (для всіх типів шкіри), зволожуючих кремів і гелів.

Вітамін С відрізняється своєю високим ступенем засвоюваності, м`яким дією, відсутністю побічних ефектів і протипоказань. Він показаний до застосування навіть в складі дитячої косметики.

Косметичні засоби для схуднення

Косметика для схуднення і моделювання фігури повинна використовуватися систематично, щоб отримати результат зменшення жирових відкладень і запобігання целюліту і зволоження шкіри. Вона також може бути використана для шкіри з розширеними капілярами.

Така косметика ділиться на два типи: XL - для людей з надмірною вагою і XXL - для людей, які страждають ожирінням. На це часто ми й не звертаємо належної уваги.

А адже склад цих коштів в корені відрізняється і при неналежному використанні вони можуть завдати шкоди організму. Завдяки активним речовинам, ці кошти прискорюють жировий обмін.

При передозуванні або тривалому використанні вони можуть навіть порушити обмін речовин і привести до незворотних наслідків. Завжди потрібно з обережністю використовувати подібні косметичні засоби.


 ► Хімічний склад косметичних засобів
Зворотній зв'язок

2014 - 2018 WomansStock.com
16+

Сайт може містити контент, заборонений для перегляду особам до 16 років. Статті, розміщені в категорії "Секс" не рекомендовані для перегляду особам, які не досягли 16 років(16+)