Рецензія на «Індіану Джонса і Королівство кришталевого черепа»
Багат жінок прагнуть створити навколо Собі Вічно Святкова атмосферу, вважаючі, т…
Для того щоб Говорити про женскомуспехе, потрібно спочатку візначітіся, яка істо…
Ківі - незрівнянний на смак фрукт, який в простолюдді називають волохатих картоп…
Можна без втручання стоматолога самостійно позбавитися від жовтого нальоту на зу…
Немає нічого страшнішого, ніж загроза здоров'ю малюка. Проте багато батьків не з…

Категорія: Будинок / Дозвілля

1957 рік, розпал холодної війни. Радянські солдати, очолювані агентом Спалько, викрадають Меріон Рейвенвуд - давню кохану Індіани Джонса, ставлячи професора перед вибором: бездіяльність і смерть Меріон або допомога радянській розвідці у пошуках легендарного Кришталевого черепа в обмін на свободу жінки.

«Повернення» Пам-парам-пам пам-па-пам, пам-парам-пам па-парам-пам-пам. Подумати тільки, він повернувся! Нестаріючий сучий син, і в давно не підліткові шістдесят п'ять готовий сунути голову в пащу леву, якщо це наблизить його до чергової археологічної реліквії. Хотіли б ми сказати, що камбек нас не здивувати, та тільки Індіана Джонс не залишив від наших переконань каменю на камені.

Хочеться кричати, стрибати по спинках крісел і щедро обсипати оточуючих поп-корном: це ж професор Генрі-молодший, пані та панове!

Власне, аж до перегляду єдиним побоюванням залишалася горезвісна атмосфера «Індіани», цілком у картині присутня - судячи по роликах. Як вона сприйметься в зрілому-то віці да на великому екрані? Це ж вам не в тринадцять років переклади Гаврилова слухати. На превеликий задоволенню, всі сумніви виявилися марними. Кіноманську оргазм накотив задовго до перших акордів «Маршу шукачів», і навіть не на вступних титрах, як дві краплі води схожих на відкриття «Останнього хрестового походу» (закономірного розшаркування з класичною трилогією тут взагалі з надлишком, причому зроблено воно не завжди в лоб, а іноді з такою старечої хитринкою - мовляв, а згадайте, чому так, а не отак?), а ледь гора Парамаунт перетворилася в висушену вітром купку чогось суслячьего.

Тут, до речі, відразу хочеться мати під рукою Стівена Спілберга, щоб запитати - як же так, обіцяв же обійтися без комп'ютерів! Рецензія на «Індіану Джонса і Королівство кришталевого черепа»Втім, звертати увагу на такі дрібниці перестаєш практично відразу. Заданий в буквальному сенсі слова вибуховим прологом темп не відпускає до самої розв'язки, безсердечно не дозволяючи елементарно перевести дух між нашаровуються одна на іншу погонями. Індіана якось з першого фільму став еталоном винахідливого екшна, і уявіть собі, навіть через дев'ятнадцять років і десяток з'явилися на світ наслідувань впевнено тримає марку. Якщо вже трюк, то такий, що його роками повторюватимуть да пародіювати, а аудиторія захоплено видихати, рефлекторно затримавши дихання.

Спілберг, потрібно зауважити, звернув у небезпечну колію: коли до власного квадріквел той же «Смертельна зброя» обзавелося сім'ю центральними персонажами, включаючи неминуче зло - молодого помічника - виглядало це не так легко і витончено, як перше обтяпанное Риггса і Мерто справу. Само собою, задовго до прем'єри заспойлеренний персонаж Шайи ЛаБафа, заочно сприймався не те, щоб в багнети, але з відомою часткою незадоволення. Ну який, до біса, напарник у Індіани Джонса? Ні, йому можна пригадати Коротуна Раунду з «Храму долі», але він-то був комедійним сайдкіком, а нинішньому Псові Вільямсу (так по фільму звуть Шайю) приписувалася функція Індіан-замінника. Фільму, однак, вдалося витончено уникнути осічки. Мало того, що Пес виявився вилитої копією Марті МакФлая (viva 50-е!), Хвацько виконує будь трюки, так в ті самі моменти, коли на горизонті починає маячити кліше або драматургічна вульгарність, картина поводиться самим непередбачуваним чином і іронічно розряджає обстановку. Ну, щось на зразок сюжетних кульбітів «Поцілунку навиліт», якщо бажаєте.

Рецензія на «Індіану Джонса і Королівство кришталевого черепа»А що ж ми нічого не говоримо про корінь зла, думаєте ви? Це ж бачено - центральними лиходіями виставити наших співвітчизників. Давайте ж бойкотувати кінотеатри і писати гнівні петиції прокатнику! Якщо ви й справді так вважаєте, негайно перевірте у доктора. Кого ви очікували побачити в антагонистах, якщо дія розгортається в епоху маккартизму? Що ховаються в Перу фашистських злочинців або впали з неба зелених чоловічків?

Досить вам, Червона Загроза такий же збірний образ, як сицилійська мафія. Чи не думаєте ж ви, що вся Італія ігнорує голлівудський кримінальний жанр? Хіба можна всерйоз ображатися на чудову Кейт Бланшетт (чесне слово, кращу злодійку серіалу), з чарівним акцентом команди «Походьте!» Цілком собі російській Ігорю Жижикин і несучу чарівний марення про товариша Сталіна? Образитеся краще на Джорджа Лукаса, який дав хід сюжету, фінал якого програє трьом попередникам. Ні-ні, він непоганий і більш ніж видовищний, просто сильно вибивається із загального контексту і виглядає аж надто игрушечно.

Мабуть, через нього і рапортували з Канн, називаючи фільм «непотрібним продовженням». Але чого вже гріха таїти, навіть з такою кінцівкою «Індіана Джонс» дає фору багатьом сучасним авантюр, а задоволення від споглядання улюбленого героя на екрані можна порівняти тільки з екстазом від гуркітливої ​​з колонок мелодії: Пам-парам-пам пам-па-пам, пам-парам-пам па-парам-пам-пам!

► Рецензія на «Індіану Джонса і Королівство кришталевого черепа»
Зворотній зв'язок

2014 - 2018 WomansStock.com